DIA MUNDIAL DE LA JOVENTUT 2021

12/08/2021

ELS JOVES COM A MOTOR

DE CANVI GLOBAL

El 12 d’agost és el Dia Mundial de la Joventut.

En el 2021 es vol posar focus en la participació dels joves en els plans local, nacional i mundial en les institucions, a més d’extreure ensenyaments sobre la forma en què es pot millorar la representació i participació dels joves en la política.

Permetre als joves participar en la política, augmenta l’equitat democràtica i una elaboració d’estratègies més sostenibles, a més de restablir la confiança dels joves en les institucions públiques.

Els grans desafiaments d’avui com la crisi del COVID-19 i el canvi climàtic requereixen una acció concertada dels més joves perquè, a més, són els que s’han vist més afectats per aquestes situacions, provocant desocupació, pobresa i marginalització.

5 joves que estan canviant la història
Una nova generació de joves està demostrant que estan preocupats pels problemes socials, polítics i mediambientals.

  • Greta Thunberg – És una activista mediambiental sueca. L’agost de 2018, als quinze anys, va començar a protestar a la rodalia del Riksdag (Parlament de Suècia), per la necessitat d’accions immediates per combatre el canvi climàtic i generar consciència sobre l’escalfament global.
  • Malala Yousazfai va lluitar pels drets de les nenes al Pakistan i quan tenia 11 anys va sofrir un atac terrorista per això.
  • Jack Andraka és un jove de 15 anys que està revolucionant el món de la medicina després de descobrir una forma econòmica de detectar el càncer de pàncrees.
  • Emma González és una de les supervivents del tiroteig a l’escola secundària estatunidenca Marjory Stoneman a Florida. Amb llavors 18 anys va emergir com una de les líders del moviment “Never Again” amb la finalitat de promoure el control d’armes als Estats Units.
  • Amika George va liderar un moviment al Regne Unit per a aconseguir productes sanitaris i menstruals i donar-los a les alumnes que els necessitessin.

Noticies relacionades …