Garantia Infantil Europea

29/04/2021

UNICEF Espanya coordina una anàlisi en profunditat de la pobresa infantil a Espanya per a assegurar una Garantia Infantil Europea efectiva

Madrid, 27 d’abril de 2021 – El president d’UNICEF Espanya i el secretari d’Estat de Drets Socials han celebrat avui la primera reunió del Comitè Directiu creat per a la fase de l’anàlisi en profunditat que es realitzarà al nostre país sota el programa de Garantia Infantil Europea. Aquest Comitè, del qual formen part diversos ministeris, ha reiterat el compromís que existeix per a acabar amb la pobresa infantil.

L’anàlisi examinarà les polítiques i intervencions en infància –a nivell nacional, autonòmic i local– per a obtenir una radiografia de la situació que permeti fer recomanacions encaminades a reduir la pobresa i exclusió infantil a Espanya.

Declaracions (vídeo) de Cristina Junquera, responsable d’Incidència Política i Estudis d’UNICEF Espanya, AQUÍ.

A Espanya, 2,1 milions de nens, nenes i adolescents estaven en situació de pobresa i exclusió abans de la pandèmia; segons els indicadors dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), la meta per a trencar el cicle intergeneracional de la pobresa seria aconseguir reduir en 437.000 nens aquesta xifra per a 2030. I la Garantia Infantil Europea suposa una eina per a aconseguir aquestes metes.

Noticies relacionades …