DIA INTERNACIONAL CONTRA L’EXPLOTACIÓ SEXUAL I EL TRÀFIC DE DONES, NINES I NINS

23/09/2021

La Conferència Mundial de la Coalició Contra el Tràfic de Persones en coordinació amb la Conferència de Dones va tenir lloc a Dhaka, Bangla Desh, al gener de 1999, per celebrar la promulgació de la primera norma legal al món contra la prostitució infantil.

Segons l’Informe Mundial sobre el Tràfic de Persones, publicat el 2 de febrer de 2021, per l’Oficina de les Nacions Unides contra la Droga i el Delicte (UNODC) les nines són víctimes de tràfic principalment amb finalitats d’explotació sexual, mentre que els nens són explotats amb finalitats de treballs forçosos. Segons aquest informe les dones continuen sent les principals víctimes de tràfic de persones. Per cada 10 víctimes detectades en el món en 2018, unes cinc eren dones adultes i dues eren nenes. Al voltant del 20% de les víctimes de tràfic de persones eren homes adults i el 15% eren homes joves.

El pròxim 25 de setembre, se celebra el 6è Aniversari de l’aprovació de l’Agenda 2030 i dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que constitueixen una crida universal a l’acció per a posar fi a la pobresa, protegir el planeta i reduir les desigualtats.

El ODS 5, aconseguir la igualtat entre els gèneres i empoderar a totes les dones i les nenes, avui cobra més importància que mai.

Noticies relacionades …

Ens ajudau?

Ens ajudau?

Des de l’Ajuntament de Palma treballam en el disseny del pròxim Pla d’infància. És per això que...